De beide samenwerkingsverbanden passend onderwijs hebben in samenspraak met de vier  lokale PO-VO commissies in de regio een aantal afspraken gemaakt die betrekking hebben op de overgang van leerlingen vanuit het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. De twee belangrijkste afspraken betreffen het gebruik van een uniform schooladviesformulier bij de aanmelding op een VO-school en het gebruik van de OverstapService Onderwijs (OSO) bij de uitwisseling van leerlinggegevens na de aanmelding. Alle bijbehorende documentatie vindt u hieronder: 

Regionale afspraken Overgang primair onderwijs - voortgezet onderwijs         (10 september 2018)

Uniform Adviesformulier RSV Breda eo (versie januari 2019)

(voor optimaal gebruik van dit formulier is het aan te raden Adobe Acrobat Reader te downloaden

 

Scholenlijst RSV Breda PO

Scholenlijst RSV Breda VO

 

De uitwisseling via OSO gaat via de leerlingadministratiesystemen van PO en VO. Hieronder een doorklikmogelijkheid naar de betreffende infopagina's. 

Website ParnasSys         Website  Esis                        Website dotcomschool   
Handleiding Handleiding
Handleiding
Instructiefilmpje    Instructiefilmpje    Instructiefilmpje  

OSO is een initiatief van de PO-Raad en de VO-raad. Kennisnet zorgt voor de uitvoering van OSO en werkt daarbij nauw samen met de Vereniging Digitaal Onderwijs Dienstverleners (VDOD) en de scholen. Als een leerling overstapt naar een andere school, dan heeft de nieuwe school gegevens over die leerling nodig. Met OSO kunnen scholen dit overstapdossier veilig en betrouwbaar digitaal uitwisselen.

 - De huidige school stelt via OSO het overstapdossier van een leerling beschikbaar aan de VO-school waar een leerling is aangemeld.

 - De nieuwe school vraagt het overstapdossier op via OSO en verwerkt het in haar eigen leerlingadministratiesysteem.

OSO maakt de overdracht makkelijker, zorgvuldiger en veiliger. De privacy van leerlingen staat voorop.
Op dit gedeelte van onze website bieden wij scholen voor zowel po als vo in de regio van het RSV Breda eo een platform waarop alle informatie met betrekking tot de uitwisseling via OSO is terug te vinden.

Alle vragen die er resteren, kunnen gericht worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..